Croky Cup – Ontgoochelde Vanderhaeghe is strijdvaardig voor terugmatch

Croky Cup - Ontgoochelde Vanderhaeghe is strijdvaardig voor terugmatch

Yves Vanderhaeghe moest erkennen dat KV Oostende voor eigen publiek tevreden mocht zijn met het 1-1 gelijkspel tegen Racing Genk in de heenmatch van de halve finales van de Croky Cup. “We hadden niet onze beste dag”, zo verklaarde de coach van de Oostendenaren dinsdag. Kevin Vandendriessche bracht de thuisploeg in de eerste helft tegen de gang van het spel in op voorsprong. In de tweede helft stelde Ruslan Malinovskyi orde op zaken, maar de Limburgers slaagden er niet in hun vele kansen om te zetten in meer doelpunten. “Na de 1-0 dacht ik dat we meer vertrouwen zouden krijgen”, zei Vanderhaeghe. “Te vaak was onze eerste pass slecht, waardoor we niet op adem konden komen.”
Drie jaar geleden stond KVO al dicht bij een eerste bekerfinale, maar het verloor toen in de halve finales na een penaltythriller van Lokeren. Vanderhaeghe weigert de finaledroom op te bergen. “Ik ben ontgoocheld na deze wedstrijd, maar we zijn strijdvaardig en gewaarschuwd voor de terugmatch.”
De coach van de kustploeg moest in de Versluys Arena sleutelen aan zijn elftal. Doordat Didier Ovono momenteel aantreedt op de Africa Cup en Silvio Proto nog steeds geblesseerd is, mocht William Dutoit zijn debuut in het KVO-doel maken. “De supporters hebben me heel goed ontvangen, ik wil hen daarvoor bedanken”, zei Dutoit, die eind december door KV Oostende werd weggehaald bij Sint-Truiden. “Ik ben ontgoocheld door die tegentreffer. Vandaag had ik graag de nul gehouden. Maar alles is nog mogelijk in de terugmatch.”

bron: Belga