Australian Open – Kirsten Flipkens: “Tevreden over mijn wedstrijd”

Australian Open - Kirsten Flipkens: "Tevreden over mijn wedstrijd"

Kirsten Flipkens (WTA 70) heeft niet kunnen stunten in de eerste ronde van de Australian Open. ‘Flipper’ streed tegen de Britse topper Johanna Konta (WTA 9) voor wat ze waard was maar ging toch met 7-5 en 6-2 onderuit. “Ik ben erin geslaagd haar het leven zuur te maken en ik ben tevreden over mijn match”, vertelde ze achteraf. Flipkens had bij de loting weinig geluk. Konta haalde vorig jaar immers de halve finales ‘down under’ en won bovendien vorige week het toernooi van Sydney. “Het was niet de beste loting. Door haar toernooizege in Sydney deed zij heel wat vertrouwen op. Ik ben blij met het niveau dat ik gehaald heb. In de balwisselingen lag ik niet onder. Konta heeft mij niet van het terrein geveegd. Maar tegen een speelster uit de top tien moet je elke kans proberen te grijpen. In de eerste set kwam ik van 5-3 terug tot 5-5 en kreeg daarna een breakbal, die ik miste. Zo’n fout moet je niet maken.”

Flipkens kende door een polsblessure een verstoorde voorbereiding. In Melbourne toonde ze op haar 31e nog mooi tennis te kunnen spelen. Dat belooft voor de rest van het seizoen.

“Je mag niet vergeten dat mijn laatste match dateerde van het toernooi van Luxemburg”, zegt ze. “Deze winter heb ik amper kunnen trainen. Ik speelde tegen Konjuh in Auckland en Niculescu in Hobart, die allebei de finale haalden. Hier kreeg ik Konta voorgeschoteld, iemand die wordt beschouwd als een outsider voor de titel. Ook al won ik slechts een wedstrijd in drie weken, ik hoef niet te klagen. Ik weet dat ik fysiek in orde ben, ik kan het nog veel meisjes lastig maken.”

bron: Belga