Koppels die veel op sociale media posten zijn ongelukkig

Koppel maakt een foto
Foto Pexels

Iedereen kent wel koppels die je Facebookfeed bombarderen met romantische foto’s of berichten over hun uitjes en etentjes. Maar volgens een Australische expert wil dit net zeggen dat de stelletjes onzeker zijn over hun relatie.

Mensen die hun persoonlijke liefdesleven voortdurend delen met de virtuele wereld zoeken eigenlijk online bevestiging, beweert de seksuologe en relatie-expert Nikki Goldstein. “Partners die ongelukkig zijn, hebben nood aan positieve likes en reacties”, vertelt ze aan Daily Mail.

Is je wederhelft erop gebrand om elk moment vast te leggen op de gevoelige plaat? Ook dat is geen goed teken. Volgens Goldstein genieten zulke mensen niet van de oprecht gelukkige momenten. “Als een koppel meer aandacht geeft aan de perfecte selfie, filters en hashtags, zijn ze niet bezig met elkaar.”

Wie af en toe toch graag een foto post met zijn of haar teergeliefde, moet niet wanhopen. “Zorg ervoor dat het kiekje lollig of lachwekkend is, in plaats van melig en bezitterig”, raadt ze aan.