Genk vergeet Oostende uit te tellen in Beker

KV Oostende zal zich nog moeten reppen om voor het eerst de Beker te winnen. In de heenmatch van de halve finales mocht de kustploeg blij zijn dat het 1-1 bleef tegen Racing Genk.
Heleen

Nieuwbakken Genk-trainer Albert Stuivenberg beleefde gisterenavond zijn debuut in de ijskoude Versluys Arena, waar het thuispubliek voor het eerst de nieuwe doelman Dutoit aan het werk kon zien. De Fransman kreeg in zijn eerste officiële wedstrijd voor KVO meteen een heleboel kansen om zich te bewijzen. Zo zorgden de bezoekers in de eerste helft om de haverklap voor dreiging, maar scoren lukte onder meer Bailey en Castagne niet. Na twintig minuten was het Oostende dat ietwat gevleid op voorsprong klom dankzij een schot van Vandendriessche (foto links).

Ook na de rust bleef Genk in eerste instantie de missers opstapelen. Deze keer was het Samatta die tot tweemaal toe het openingsoffensief van de Limburgers verprutste. Na tien minuten in de tweede helft zorgde Malinovski dan toch voor de verdiende gelijkmaker. Met een botsende bal maakte de Oekraïner er 1-1 van. Genk bleef baas, maar het winnende doelpunt bleef uit.

In de andere halve finale ontvangt Zulte Waregem vanavond Eupen. De terugwedstrijden staan binnen twee weken op het programma, de finale op 18 maart.