Twee breuken voor Toon Aerts

Twee breuken voor Toon Aerts

Toon Aerts houdt aan zijn pijnlijke val in Fiuggi twee breuken over in de schouder. Dat bevestigt teammanager Sven Nys. De renner ging afgelopen nacht nog op controle bij dokter Toon Claes in Herentals en die gaf het pijnlijke verdict. Aerts kwam ten val in een afdaling op het parcours en knalde met zijn linkerschouder tegen een boom. Hij wist meteen dat zijn wedstrijd voorbij was en klaagde over veel pijn in de schouder. Na de cross werd hij overgebracht naar het ziekenhuis, maar raakte niet geholpen. De wachttijd bedroeg meer dan drie uur en het ziekenhuis bleek ook niet goed uitgerust. Dus werd beslist om gisterenavond al terug te keren naar huis. Aerts landde rond 22u30 in Charleroi en ging meteen op visite bij dokter Claes, specialist ter zake in Herentals.

“Na onderzoek blijkt dat er sprake is van twee breuken”, vertelde Sven Nys op Joe FM en bevestigde hij ook aan Belga. “Deze voormiddag volgt nog een tweede onderzoek met een CT-scan om na te gaan of er nog andere schade is. Pas dan weten we meer, ook of er nood is aan een operatie. Daarna communiceren we snel.”

Hoe dan ook, het seizoen lijkt daarmee voorbij voor Aerts en België zal dus een man minder naar het WK in Luxemburg mogen sturen.

bron: Belga