Africa Cup 2017 – Oude bekende Kabananga bezorgt Congo een driepunter tegen Marokko

Africa Cup 2017 - Oude bekende Kabananga bezorgt Congo een driepunter tegen Marokko

Junior Kabananga, in het verleden in België actief bij Anderlecht, Beerschot, Roeselare en Cercle Brugge, heeft DR Congo maandagavond in het Gabonese Oyem een 1-0 zege bezorgd in haar eerste wedstrijd in groep C van de Africa Cup tegen Marokko. Naast Kabananga liepen zowel bij Congo als bij Marokko enkele oude bekenden van de Jupiler Pro League op het veld. Congo begon de partij met Fabrice N’Sakala (ex-Anderlecht) en Chancel Mbemba (ex-Anderlecht) en liet Dieumerci Mbokani (ex-Anderlecht en Standard) invallen, terwijl Marokko rekende op Nabil Dirar (ex-Westerlo en Club Brugge), Mehdi Carcela (ex-Standard), Mbark Boussoufa (ex-Gent en Anderlecht) en Brusselaar Omar El Kaddouri.
De twee laatstgenoemden lieten zich meteen opvallen en Boussoufa trapte al na twee minuten, op aangeven van El Kaddouri, op de lat. Congo onderging het spel maar kon ook een keer dreigen met een afstandsschot van Mbemba. En daar bleef het niet bij, want na 55 minuten kwamen de Congolezen op voorsprong. Junior Kabananga strafte een slechte interceptie van Marokkodoelman Munir genadeloos af. Invaller Mutambala kreeg nog rood, maar Congo overleefde een Marokkaans slotoffensief en pakte de drie punten.
In de eerste wedstrijd in groep C speelden titelverdediger Ivoorkust en het Togo van Matthieu Dossevi (Standard) en Dakonam Djené (STVV) 0-0 gelijk. Daardoor staat Congo na één speeldag alleen aan de leiding met drie punten, Ivoorkust en Togo volgen met één punt. Marokko staat laatste met nul punten.

bron: Belga