Bij online daten spelen deze drie kenmerken een rol

Verliefd koppel
Foto Pexels

Als mensen via online datingsites op zoek gaan naar een maatje, kijken ze vooral naar het uiterlijk. Een verrassing is dat niet, maar daarnaast spelen nog twee andere eigenschappen een belangrijke rol.

Wie via het wereldwijde web een (bed-) partner zoekt, hecht ook veel belang aan de opleiding en de baan. Dat blijkt uit een studie van de Queensland University of Technology in Australië. De academici bestudeerden 4 maanden lang de interacties op datingsites van meer dan 41.000 mensen tussen 18 en 40 jaar. In totaal bekeken ze 19.013 gesprekken.

Daaruit blijkt dat de proefpersonen sneller contact leggen met mensen die eenzelfde opleidingsniveau hebben. “Bij cyberdaten heb je de keuze tussen verschillende partners. Hierdoor kan je gemakkelijker rekening houden met bepaalde karakteristieken”, leggen onderzoekers Stephen Whyte en Benno Torgley uit.

Opvallend is dat oudere mensen niet malen om het opleidingsniveau. “Vooral oudere vrouwen zien het zitten om te daten met aan man die lager opgeleid is dan zijzelf.”