Deze kleuter heeft al meer dan 1.000 boeken gelezen

4-jarig meisje heeft al meer dan 1.000 boeken gelezen
Twitter / Carla Hayden

Zeggen dat Daliyah Marie Arana uit Gainesville in Georgia een boekenwurm is, is een understatement. Het 4-jarige meisje heeft al meer dan 1.000 boeken verslonden.

Arana las haar eerste boek toen ze twee jaar oud was. Enkele maanden later schreven haar ouders haar in voor een leesprogramma. Het doel? Tegen het begin van de kleuterklas 1.000 boeken lezen. Dat bleek een eitje te zijn, want ondertussen heeft de kleuters dat magische cijfer al ruimschoots gehaald.

Ze kiest daarbij niet alleen uit leesvoer voor kinderen, maar heeft ook al boeken voor universiteitsstudenten grondig doorbladerd. Zo heeft ze al voorgedragen uit ‘The Pleasure of Books’ van William Lyon Phelps.

Deze bijzondere hobby is ook Carla Hayden, bibliothecaresse van de Library of Congress in Washington, opgevallen. Zij nodigde de kleuter vorige week uit naar de nationale bib van de Verenigde Staten. Een dag lang mocht Arane invallen voor de bibliothecaresse. “Op zo’n jonge leeftijd een passie hebben voor literatuur is verbazingwekkend”, besluit Hayden.