Het hele gezin is op dezelfde dag jarig

Gezin viert verjaardag op dezelfde dag
Facebook / Hillary Cadenhead Gardner

Groot feest ten huize Gardner uit Mississippi. Het Amerikaanse koppel Luke en Hillary zijn sinds 18 december de kersverse ouders van hun zoon Cade. Opvallend: die dag vieren ook moeder en vader hun verjaardag.

Aanvankelijk hadden Luke en Hillary niet door dat hun verjaardag samen kon vallen met de geboorte van hun zoon. Pas toen ze met een app checkten wat de uitgerekende datum was, viel hun frank. Hun kindje was uitgerekend voor 15 december, terwijl zij kaarsjes uitblazen op 18 december.

Nachtelijke excursie

Tijdens de nacht van 17 december kon het koppel niet slapen, dus besloten ze een wandeling te maken. Of het aan die nachtelijke excursie lag, weten de ouders niet, maar de volgende ochtend zag Cade het levenslicht.

1 op 133.000

Volgens experts gaat het om een uitzonderlijk geval. De kans dat zowel de ouders als het kind op dezelfde dag jarig zijn, is 1 op 133.000. Het stel is in ieder geval in de wolken. Aan CBS News laten ze al grappend weten dat ze gaan proberen om in de toekomst opnieuw op 18 december een kind op de wereld te zetten.