Bad met sake is nieuwe trend in Japan

Vrouw in bed
Foto Pexels

Heel wat spa-liefhebbers weten dat je in Japan kan genieten van verschillende heetwaterbronnen. De nieuwste trend in het land van de rijzende zon is plonzen in een bad met sake.

Deze alcoholische drank is gemaakt van rijst en wordt vaak voorgeschoteld in sushirestaurants. Japanse dermatologen en wellnessuitbaters beweren dat het brouwsel niet alleen lekker is, maar dat het ook wonderen verricht voor je huid.

Sake is namelijk een gefermenteerde drank, waardoor er bij het brouwen aminozuren en kojinezuur vrijkomt. Deze stofjes werken als een moisturizer en zijn hydraterend en verzachtend. Daarnaast doen ze donkere plekjes op je huid verdwijnen en gaan ze huidveroudering tegen. Vroeger smeerden geisha’s hun huid zelfs in met sake, voordat ze hun gezicht plamuurden met make-up.

Ondertussen lijkt de trend over te waaien naar andere landen. In New York bieden verschillende resorts een wellnesskuur met sake aan en ook cosmeticazaken als Sephora verkopen producten met de bekende Japanse drank. Wie deze rage thuis wil uitproberen, kan zo’n 150 milliliter sake toevoegen aan een warm bad.