Van Aert kan zich, met Wereldbeker op zak, in alle rust voorbreiden op WK

Van Aert kan zich

Wout van Aert heeft zijn vierde overwinning beet in de Wereldbeker. Samen met zijn drie tweede plaatsen bezorgt hem dat in de voorlaatste manche al de zekerheid over de eindzege. “Ik kan nu zonder stress afreizen naar Hoogerheide”, stelt hij. Met twee zeges in de Verenigde Staten, de overwinning in Namen en nu ook in het Italiaanse Fiuggi is Van Aert zeker van de eindwinst. “In mijn hoofd verleg ik nu vanavond de focus naar het WK”, sprak hij voor de camera’s van Sporza, “dat is mentaal belangrijk, ik kan nu een week rustig me verder voorbereiden in Spanje, zondag is er dan Hoogerheide nog de slotmanche.”

Het was Toon Aerts die de beste start nam in Fiuggi, maar in ronde drie zette de wereldkampioen orde op zaken. “Er was die snelle start van Toon en toen voelde ik op de loopstrook dat ik nog niet beter was dan de rest. Daarna kwam ik wel op dreef. Ik moest eerst de andere jongens voorbij en toen pas kon ik het gat dichten op Toon.”

“Deze cross was echt wel iets heel speciaals. De kunst was vooral om heel rustig en recht te blijven op de gladde stroken. Dat lukte eigenlijk nog vrij goed. Er waren wel gevaarlijke stroken, maar meestal gingen die zodanig traag en moest je lopen, zodat ze dan toch niet meer gevaarlijk waren, behalve die strook waar Toon ten val kwam. Dat was wel een punt waarvan ik vooraf ook al had gezien dat je er moest opletten. Het is misschien een klein foutje van de organisatie, maar voor de rest vond ik het geweldig om hier te fietsen, de Italianen zijn echt wielergek en ik ben blij dat ik hier geweest ben, de sfeer was hier fantastisch.”

bron: Belga