Nieuw bos met 2.000 bomen geplant in Hasselt

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het Jane Goodall Instituut en Bosgroep Zuid-Limburg hebben zondag 2.000 bomen geplant op een gebied van 2 hectare in Kermt bij Hasselt. Het is de derde edite van 'Forest in One Day' in ons land, de vorige edities vonden plaats in Tongeren en Korbeek-Dijle. Het Jane Goodall Instituut wil mensen van alle leeftijden de mogelijkheid geven om een verschil te maken voor alle levende wezens. In België focust de organisatie op het bevorderen van respect voor dieren, mensen en het milieu. "We organiseren jaarlijks een grote boomplantactie in België waar mensen van alle leeftijden, achtergronden en culturen samenkomen om op één dag een nieuw bos aan te planten", legt Ingrid Bezikofer, directeur van Jane Goodall Instituut Europe, uit. "De afgelopen jaren hebben we al zowat 22.000 bomen geplant en dit jaar komen er in Kermt dus 2.000 bomen bij."

En zo ontspringt er op één dag tijd een nieuw bos van esdoorns en linden in Kermt. Maar niet alleen in België komen er bomen bij. "Voor elke boom die er hier geplant wordt, zullen Burundese jongeren bomen planten in de Makamba regio, in het zuiden van Burundi", aldus Ingrid Bezikofer. "Die bomen vormen uiteindelijk een groene corridor die verschillende natuurgebieden verbindt. Eens de wouden met elkaar verbonden zijn, kunnen de chimpansees vrijer bewegen en hun genenpoel verbeteren."

Zowat 200 mensen, scholen en bedrijven deden zondag mee aan de bomenplantactie. Voor vijf euro kon men zo zelf een boom planten of een boom laten planten door een van de dertig vrijwilligers.

bron: Belga