Lukaku en Mirallas sturen City puntenloos huiswaarts

Everton heeft zondag op de 21e speeldag in de Premier League in eigen huis Manchester City een fikse pandoering gegeven (4-0). Romelu Lukaku en Kevin Mirallas namen elk een doelpunt voor hun rekening in Goodison Park en bezorgden City-coach Pep Guardiola de zwaarste nederlaag uit zijn carrière. Pep Guardiola krijgt Manchester City maar niet op de rails en verliet ook zondag zonder punten Goodison Park. Rode Duivels Romelu Lukaku en Kevin Mirallas waren de uitblinkers bij een sterke thuisploeg en bekroonden hun prestaties elk met een goal. Lukaku rondde op het halfuur, op aangeven van Mirallas, een scherpe counter van de thuisploeg af en tekende zo voor zijn twaalfde competitietreffer van het seizoen. Mirallas nam twee minuten na de rust alle twijfels weg met een kruiselingse schuiver in de verste hoek en youngsters Davies (79.) en Lookman (90.+4) maakten de afstraffing in het slot helemaal compleet. Romelu Lukaku, die in het slot nog geel kreeg voor een opstootje met Otamendi, stond de hele wedstrijd tussen de lijnen bij de thuisploeg. Kevin Mirallas mocht iets voorbij het uur gaan rusten. Bij de bezoekers speelde Kevin De Bruyne de hele wedstrijd, Vincent Kompany zat nog niet in de selectie. Manchester City blijft vijfde in de tussenstand, ondertussen al op tien punten van leider Chelsea. Everton kampeert op de zevende stek.