"Sta te trillen op mijn benen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De nieuwe Miss België 2017 Romanie Schotte kan het nog niet vatten dat zij het kroontje het hele jaar draagt na haar winst in een galashow in het Plopsa Theater in Adinkerke. "Ik sta nog altijd te trillen op mijn benen", aldus de 19-jarige studente uit Brugge. Na de verkiezing is één ding zeker. Schotte schuift haar studies KMO-management een jaartje op, maar voor de rest laat de Brugse het graag over zich heen komen. "Het zal een heel druk jaar worden met persmomenten en sponsorverplichtingen. Ik kan het op dit moment nog niet vatten", aldus Schotte. "De andere kandidates waren zo sterk en voor mij is dit zo'n unieke beleving om het hele jaar dit mooie kroontje te dragen."

Het werd met Delphine Devos uit Deerlijk als eerste eredame een West-Vlaams feest. "Ik ben zo blij dat zij eerste eredame is. We hadden reeds Cylou Annys uit Brugge en nog enkele West-Vlaamse winnaars. Ik denk dat West-Vlamingen zich voor 200 procent in iets kunnen storten."

Toch is de vorige Miss België Lenty Frans, uit Antwerpen, een groot voorbeeld. "Ze heeft zich enorm ingezet voor liefdadigheid en is onder meer naar Cambodja gegaan. Dat wil ik echt ook doen. Ik wil mensen ontmoeten en me volop inzetten voor anderen. Uiteraard wil ik internationaal België ook zo goed mogelijk vertegenwoordigen."

Uit de woorden van organisatrice Darline Devos kan alvast opgemaakt worden dat Schotte, verre familie van wielrenner Briek Schotte overigens, naar Miss World gaat. "Zij staan erop om onze Miss naar hun verkiezing te sturen. Gaat ze ook naar Miss Universe? Dat hangt af van de datum. We gaan niet zozeer op profiel kiezen", aldus Devos die blij is met het podium. "We hebben echt moeten elimineren en Romanie kwam er als beste uit. We hebben van ons hart een steen gemaakt."

Met Eva Mira uit Luik staat er ook een Waalse op het podium. "Maar daar zijn wij niet mee bezig. Van zodra de meisjes op het podium staan, vergeten we de afkomst", aldus Devos.

bron: Belga