Premier Michel haalt uit naar Di Rupo's "demagogie extreemrechts waardig"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Premier Charles Michel (MR) heeft zaterdag in de krant zwaar uitgehaald naar zijn voorganger, Elio Di Rupo (PS). De vorige premier hanteert net zoals extreemrechts een "onmogelijke demagogie", stelt Michel in de Sudpresse-kranten. Voor de liberale premier zijn de uitspraken van PS-voorzitter Di Rupo donderdag tijdens zijn nieuwjaarstoespraak een "duidelijke uitschuiver". Di Rupo zei onder meer dat "we sinds de Tweede Wereldoorlog geen enkele regering gehad hebben die zo verwoestend was op sociaal vlak".

"Dit zijn onwaardige verklaringen. Meneer Di Rupo is zeer laag gevallen! Hij is vervallen in een demagogie die een extreemrechts discours waardig is", aldus Charles Michel. Volgens de premier "verkiest Di Rupo de haat aan te wakkeren" en kiest hij zo bijvoorbeeld voor de overdrijving en het verdelen van de burgers.

"De situatie van vandaag vergelijken met die van de Tweede Wereldoorlog, getuigt van een onmogelijke demagogie", aldus de premier, die Di Rupo ook verwijt het discours van extremisten te hanteren. Volgens de premier hanteert Di Rupo dergelijke woorden omwille van wrok, bitterheid en de angst voor de PTB (PVDA)".

bron: Belga