"Niets doen is een garantie dat onze kinderen het minder goed zullen hebben"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Premier Charles Michel heeft tijdens een bijeenkomst van de MR in het Waals-Brabantse Bierges opnieuw de noodzaak verdedigd om de sociale zekerheid te hervormen nu de levensduurte stijgt. De premier is over het thema in een bitse polemiek verwikkeld met PS-voorzitter Elio Di Rupo. "Niets doen, kiezen voor het immobilisme ... dat betekent uitstel en achteruitgang. Het is de garantie voor onze kinderen en kleinkinderen dat ze het minder goed zullen hebben dan ons", speechte de liberale premier. Hij haalde daarbij wel niet rechtstreeks de recente aanval van de PS over dit thema aan - "sinds de Tweede Wereldoorlog geen enkele regering die zo verwoestend was op sociaal vlak". Die uithaal had Michel zaterdag in de Sudpresse-kranten nog neergesabeld als "demagogie die een extreemrechts discours waardig is".

Voor zowat 500 mandatarissen en militanten van MR Waals-Brabant had de premier het vooral over het reeds gevoerde beleid van zijn regering sinds het aantreden in het najaar van 2014. "Er waren nooit eerder zoveel structurele hervormingen in zo'n korte tijd", aldus Michel. Hij klopte zich op de borst over de creatie van 105.000 nieuwe banen, de daling van het aantal faillissementen, de daling van de werkgeversbijdragen, de hervorming van de loonnormwet van 1995, de stijgende investeringen ...

"Maar er ligt nog werk op de plank", zei de premier, waarbij hij verwees naar zijn idee van een nationaal investeringsplan 2030, dat moet draaien rond de energietransitie, de verbetering van infrastructuur en transport en de digitalisering van de economie. "Vandaag niet investeren, betekent een duurzame verarming."

bron: Belga