Niet eerste huiszoekingen in en rond Molenbeekse Delaunoystraat

In een terreuronderzoek worden zaterdagavond opnieuw huiszoekingen uitgevoerd in en rond de Delaunoystraat, vlak bij het kanaal. Het federaal parket bevestigt de huiszoekingen. Details maakt het parket niet bekend, maar het is intussen wel duidelijk dat ook een helikopter is ingezet. Het is niet de eerste keer dat in die Molenbeekse wijk huiszoekingen worden gevoerd in het kader van terreuronderzoek. Na de aanslagen in Parijs, van november 2015, werden daar al verschillende huiszoekingen gehouden. In de dagen na de aanslagen in Parijs, op een vrijdagavond, werden in die wijk huiszoekingen uitgevoerd omdat vermoed werd dat de toen nog voortvluchtige Salah Abdeslam zich daar ophield. Het gerucht deed de ronde dat Abdeslam toen in een kast kon ontkomen, maar dat werd nooit bevestigd.
Uiteindelijk kon Abdeslam een viertal maanden later gevat worden in de vlakbij gelegen Vierwindenstraat, na een grootschalige politieactie. Enkele dagen eerder waren zijn vingerafdrukken aangetroffen in een appartement in de Vorstse Driesstraat. De dinsdag daarop pleegde een ander terreurcommando de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek.
Zoals bekend groeide een belangrijk aandeel van de terroristen die de aanslagen van 13 november en 22 maart pleegden, op in de Brusselse deelgemeente. De dag na de aanslagen liet minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zich ontvallen dat hij Molenbeek zou “opkuisen”.

bron: Belga