Gijzeling Bangladesh - Opnieuw verdachte opgepakt

door
Belga
Leestijd 1 min.

De veiligheidsdiensten in Bangladesh hebben een andere verdachte opgepakt van de terreuraanslag op een restaurant in de hoofdstad Dhaka, zo maakte de politie bekend. Bij die gijzeling op 1 juli 2016 kwamen meer dan twintig burgers om. Jahangir Alam, alias Rajib, is een leider van de verboden islamistische groep Jamaatul Mujahideen Bangladesh (JMB). Hij is opgepakt in het centrale district Tangail, op 70 kilometer ten noordwesten van Dhaka.

Rajib werd gezocht voor verschillende zaken met betrekking tot terreurdaden, zoals ook de gijzeling vorig jaar in de Holey Artisan Bakery in Dhaka, zei Monirul Islam, hoofd van de antiterreureenheid van de politie in Bangladesh.

Bij de gijzeling in Dhaka doodden vijf terroristen twintig burgers in het restaurant Holey Artisan Bakery, in de wijk Gulshan. De slachtoffers waren negen Italianen, zeven Japanners, twee Bengalezen, een Amerikaanse en een Indiase. Ook twee agenten, twee personeelsleden van de zaak en de vijf terroristen kwamen om.

De aanslag werd niet veel later opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat (IS), maar de Bengalese overheid gaat ervan uit dat JMB erachter zit.

Bron: Belga