Belgen in het buitenland - Chelsea heeft geen moeite met kampioen Leicester

Koploper Chelsea blijft op titelkoers in de Premier League na een zege op de 21e speeldag bij regerend landskampioen Leicester City (0-3). De Spanjaard Marcos Alonso was de uitblinker met twee treffers. Het experiment van Chelsea-coach Antonio Conte met Hazard als diepe spits bleek na zes minuten al succesvol in het King Power Stadium. Hazard legde af voor Alonso, die Leicester-doelman Schmeichel te grazen nam. Chelsea speelde dominant en na de pauze was het opnieuw Alonso (52.) die de Londense voorsprong verdubbelde. Pedro legde de eindstand twintig minuten voor tijd vast op 0-3. Thibaut Courtois stond de hele wedstrijd tussen de palen bij de Londenaars, Eden Hazard werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald en Michy Batshuayi mocht de laatste vijf minuten volmaken. Wilfred Ndidi, deze winter overgekomen van Racing Genk, maakte zijn competitiedebuut voor Leicester. Chelsea blijft leider in de Premier League met zeven punten meer dan Tottenham en Arsenal, die deze middag respectievelijk West Bromwich (4-0) en Swansea (0-4) oppeuzelden.

Yannick Carrasco mocht op het uur invallen bij Atletico Madrid, dat op de achttiende speeldag van de Primera Division Betis Sevilla versloeg met 1-0. Carrasco miste de voorbije twee weken drie wedstrijden van 'Los Colchoneros' door blessure en zag zijn vervanger, Nicolas Gaitan, zaterdag scoren. Atletico blijft in het klassement vierde, op zes punten van stadsrivaal Real Madrid. De Koninklijke heeft twee matchen minder gespeeld dan Atletico.