Weerbericht – Zwaarbewolkt met (smeltende) sneeuw

Het is vrijdagochtend zwaarbewolkt met sneeuw in de Ardennen en smeltende sneeuw of sneeuw in andere streken. Later wordt het tijdelijk droger met enkele opklaringen, maar na de middag en ’s avonds vallen er opnieuw winterse buien. De maxima liggen tussen +1 en +4 graden in Vlaanderen en -3 en 0 in de Ardennen. De wind ruimt van west naar noordwest en waait krachtig, met kans op rukwinden tot 75 kilometer per uur in het binnenland en 90 kilometer per uur aan zee. Dat meldt het KMI. In de nacht van vrijdag op zaterdag blijft het zwaarbewolkt met regenbuien in de kuststreek, sneeuwbuien in de Ardennen en winterse buien in de andere streken. De minima liggen tussen -3 en 3 graden. De wind neemt af naar matig in het binnenland en matig tot vrij krachtig aan zee.
Zaterdag wisselen droge perioden met opklaringen af met buien. In Laag-België gaat het om winterse buien in de voormiddag en regenbuien in de namiddag. Ten zuiden van Samber en Maas gaat het om sneeuwbuien. Maxima rond -3 en 0 graden in het zuiden en +2 en +4 in Vlaanderen.
Zondagochtend zijn er lokaal nog enkele winterse buien mogelijk, maar het is overwegend droog met opklaringen. Na de middag trekt een storing over het land, met smeltende sneeuw in Laag-België en sneeuw in hogere gebieden. Maxima tussen -4 en +4 graden.
Volgende week draait de wind naar noordoost. Het wordt geleidelijk droger, maar ook kouder. Overdag gaat het vriezen.

bron: Belga