Man-in-vorm Goffin hoopt tweede week te halen

Man-in-vorm Goffin hoopt tweede week te halen

Vrijdag pakte David Goffin (ATP 11) voor het tweede jaar op rij de eindwinst in de Kooyong Classic. In de finale ging de Kroaat Ivo Karlovic (ATP 20) voor de bijl. Op de Australian Open wacht maandag in de eerste ronde een qualifier en in de derde ronde mogelijk opnieuw een confrontatie met … Ivo Karlovic. In de vierde ronde komt hij mogelijk zijn maatje, de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 8) tegen. “Ik heb een goede voorbereiding gekend en hoop de tweede week te halen”, bleef Goffin voorafgaand met de voetjes op de grond.

Tussen de hevige regenbuien in Melbourne had Goffin in de finale van het exhibitietoernooi van Kooyong genoeg aan één gewonnen set tegen Karlovic (7-6 (7/2)). “Het is nooit leuk als je lang moet wachten om te kunnen beginnen met spelen”, vertelde de Luikenaar na afloop op de website van de Kooyong Classic. “We hebben de supporters die zijn blijven wachten toch nog een mooie pot tennis gegeven.” Goffin verzekerde de organisatie na afloop dat hij in 2018 voor een derde zege op rij gaat. Dat deed enkel de Amerikaan Andy Roddick (2006-2008) hem al eens voor.

Op de Australian Open moest Goffin zich vorig jaar gewonnen geven in de achtste finales tegen Roger Federer. “Ook nu is de tweede week bereiken weer het doel”, legde Goffin uit. “Dat zal niet makkelijk zijn, want met de hitte en de sterke wind zijn de omstandigheden opnieuw niet ideaal. Vorig jaar heb ik een uitstekend toernooi gespeeld, met een heel sterke match tegen Thiem in de derde ronde. Ook op dit moment is de vorm goed. In Abu Dhabi klopte ik Murray, maar dat is uiteindelijk maar een detail. In Doha verloor ik van Verdasco, maar ik was ziek op dat moment. In het begin van het jaar is het vooral belangrijk dat het gevoel goed zit.”

Mits een goede Australian Open is het mogelijk de top tien van de ATP-ranglijst binnen te sluipen. “Dat zit in mijn achterhoofd. Het is altijd een doel van mij geweest om daar te geraken, maar dan moet je een heel jaar heel regelmatig spelen. Ik ben ook blij dat de meeste media-aandacht aan mij voorbijgaat. Ik ben helemaal geen speler, zoals Kyrgios bijvoorbeeld, die graag schandalen uitlokt. Ik probeer me te concentreren op mijn eigen spel. Dat gaat me het beste af.”

Ook Thierry Van Cleemput, de coach van Goffin, ziet dat zijn pupil klaar is voor een sterke Australian Open. “Ik denk dat alles mogelijk is”, bevestigde Van Cleemput. “De Australian Open is een heel speciaal toernooi. Elk jaar zijn er verrassingen. Je kan de condities waarin er gespeeld moet worden ook met geen enkele andere plaats ter wereld vergelijken. David speelt zijn beste Down Under-campagne en bovendien zit de loting mee. Een mooi parcours realiseren is zeker mogelijk, maar dan moet David elke match 101 procent zijn.”

Over een mogelijke toptiennotering blijft Van Cleemput op de vlakte. “Het is zeker mogelijk dat David zich nog verbetert, maar met spelers als Dimitrov, Federer, Del Potro, Kyrgios en Zverev zijn er ook concurrenten die hem kunnen voorbijsteken. Ik hoop daar natuurlijk niet op, maar je mag het niet uitsluiten.”

bron: Belga