Kusttram kan toch blijven rijden, ondanks stormweer

Kusttram kan toch blijven rijden

Het tramverkeer zal aan de kust geen hinder ondervinden van het stormweer. Dat meldt Inge Debruyne van De Lijn West-Vlaanderen. Aanvankelijk zou de kusttram tussen Oostende en Wenduine drie uur stilgelegd worden, maar dat blijkt niet meer noodzakelijk te zijn. Van 12.30 uur tot 15.30 uur zouden er geen trams rijden tussen de haltes Oostende-Station en Wenduine-Centrum. Het was immers de bedoeling om de N34 tussen Bredene en Oostende uit voorzorg volledig af te sluiten. Momenteel staat het water echter op 5,60 meter TAW (Tweede Algemene Waterpassing), veel minder hoog dan gevreesd. Daarom blijft de weg gewoon open en kunnen dus ook de trams gewoon rijden. Ook de verwachte hinder voor de bussen tussen Oostende en Bredene blijft dus uit.

Tussen Middelkerke en Oostende werd gevreesd voor opwaaiend zand op de sporen, maar ook daar ondervindt de kusttram geen hinder van de storm. Op een andere kritieke plaats in Nieuwpoort worden uiteindelijk ook geen problemen voor het tramverkeer meer verwacht.

De stad Oostende zal de zandzakken en de schotten wel laten staan tot de verwachte piek van komende nacht van 5,90 meter TAW. De stormmuur wordt pas maandag weer weggenomen. “Uiteraard is iedereen dit weekend welkom in Oostende om te genieten van de onvoorspelbare weersgrillen aan de kust”, laat Oostende nog weten in een persbericht.

bron: Belga