Geweld Syrië – Verschillende explosies op militaire luchthaven van Damascus

Op de militaire basis van Mezzeh, een buitenwijk van de Syrische hoofdstad Damascus, hebben in de nacht van donderdag op vrijdag verschillende explosies plaatsgevonden. Dat meldt de Syrische staatstelevisie, die spreekt van bombardementen. Volgens het Syrische staatspersagentschap Sana zou Israël achter de bombardementen zitten, maar dat nieuws werd nog niet bevestigd. Het Israëlische leger wilde vrijdagochtend geen commentaar geven. Verschillende ambulances zijn op weg naar de militaire luchthaven, aldus Sana nog. Een correspondent van AFP maakt melding van een zware brand op de basis.
De militaire luchthaven van Mezzeh, op 8 kilometer ten zuidwesten van Damascus, is de hoofdzetel van de controversiële inlichtingendiensten van de Syrische luchtmacht, die op de basis ook een grote gevangenis hebben. Sana schreef op 7 december al dat de omgeving van de luchthaven getroffen werd door Israëlische raketten, die werden afgeschoten van de Syrische Golanhoogte, die wordt bezet door Israël.
Tijdens de Syrische burgeroorlog voerde Israël al verschillede aanvallen uit tegen de Libanese Hezbollah, die vecht aan de zijde van het Syrische regime in zijn strijd tegen de rebellen en jihadisten.

Bron: Belga