Geen medaille voor Belgische bobsleevrouwen in Winterberg

Geen medaille voor Belgische bobsleevrouwen in Winterberg

De drie Belgische koppels zijn er op de Wereldbekermanche bobslee bij de vrouwen in het Duitse Winterberg, de vierde van het seizoen, niet in geslaagd een medaille te bemachtigen. Pilote Elfje Willemsen en remster Sophie Vercruyssen werden als eerste Belgische bob gedeeld achtste. An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts werden pas twaalfde. Na een achtste plaats in de eerste run en een elfde in de tweede run klokten Willemsen en Vercruyssen af op 1:55.81, één seconde en 38 honderdsten langzamer dan de Amerikaanse Elana Meyers. Het podium werd vervolledigd door de Duitse Mariama Jamanka en de Amerikaanse Jamie Greubel Poser.

Pilote An Vannieuwenhuyse en remster Sara Aerts, op de vorige Wereldbekermanche in het Duitse Altenberg nog verrassend vierde, bleven steken op een twaalfde stek. Met een tiende plaats in de eerste run en een dertiende in de tweede run finishten ze na 1.56:08, één seconde en 65 honderdsten trager dan Meyers.

De derde Belgische bob ten slotte (pilote Lien De Decker en remster Nel Paulissen) eindigde als zeventiende (1:57.62) op drie seconden en 19 honderdsten van winnares Meyers.
Bij de Belgische bobsleevrouwen ligt de focus deze winter reeds op de Winterspelen van 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. De prioriteiten liggen bij het wereldkampioenschap in het Duitse Königssee (in februari) en het test-event in Pyeongchang (in maart).

bron: Belga