Drukkere ochtendspits dan normaal op vrijdag, maar chaos blijft uit in Vlaanderen

Drukkere ochtendspits dan normaal op vrijdag

De ochtendspits op de Vlaamse snelwegen was drukker dan normaal op een vrijdag, maar er was geen chaos op de weg door winterse omstandigheden. Dat stelt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. Op het hoogtepunt van de ochtendspits, tussen 8 uur en 8.30 uur, stond er zowat 100 kilometer file op de Vlaamse snelwegen. “Dat is relatief weinig, maar wel een hogere waarde voor een vrijdagochtend”, aldus Bruyninckx. De ochtendspits op een vrijdag is normaal rustiger dan andere weekdagen.

Chaos op de weg, die kan ontstaan bij winterse weersomstandigheden, bleef dus uit. “Voor het merendeel lagen de wegen er tijdens de ochtendspits vlot berijdbaar bij, behalve dan ten zuiden van Brussel”, aldus de woordvoerder. Zo stond het verkeer voor 6 uur al stil aan de Groenendaaltunnel.

Rond Antwerpen ondervindt het verkeer wel nog moeilijkheden na een ongeval, dat gebeurde op de aansluiting van de Antwerpse ring komende van Nederland in de richting van de Craeybeckxtunnel. “Dat heeft meteen een weerslag op lange afstand voor de Antwerpse ring en de E313”, aldus nog de woordvoerder.

Bruyninckx wees er nog op dat in de nacht enkele ongevallen waren gebeurd op de Vlaamse snelwegen, maar dat die ongevallen niet allemaal te wijten zijn aan het winterse weer. Een aantal van die ongevallen gebeurden immers bij droge omstandigheden.

bron: Belga