Dakar 2017 – Loeb pakt zege in voorlaatste rit, Peterhansel blijft op kop

Dakar 2017 - Loeb pakt zege in voorlaatste rit

De Fransman Sébastien Loeb (Peugeot) heeft vrijdag zijn vierde etappezege geboekt in de Dakar 2017. Na de 11e en voorlaatste rit tussen San Juan en Rio Cuarto in Argentinië is titelverdediger Stéphane Peterhansel de leider in het klassement, nadat hij vrijdag de koppositie had overgenomen van team- en landgenoot Loeb. Loeb legde de 292 kilometer af in 3 uur, 21 minuten en 15 seconden. Daarmee was hij slechts 18 seconden sneller dan Peterhansel, die dit jaar al drie ritten won.
In de stand telt Peterhansel een voorsprong van 05:32 op Loeb. Aangezien de slotetappe doorgaans een formaliteit is, lijkt de eindzege binnen voor Peterhansel. Als ‘Monsieur Dakar’ zaterdag triomfeert, dan pakt hij zijn 13e eindzege in de Dakar. Hij won al zes keer bij de motoren en zes keer bij de auto’s.
De Argentijn Orlando Terranova (Mini) werd vrijdag derde, op 06:37 van Loeb. In de stand is Cyril Despres derde op 32:54, waardoor een volledig Peugeot-podium zaterdag erg waarschijnlijk lijkt.
In de slotetappe leggen de deelnemers 786 kilometer af tussen Rio Cuarto en Buenos Aires, waarvan 64 kilometer tegen de klok.

bron: Belga