95ste (klein) autosalon van Brussel van start

95ste (klein) autosalon van Brussel van start

In Brussels Expo is vrijdagochtend de 95ste editie van het autosalon van Brussel van start gegaan voor de pers. Vrijdagnamiddag zal het salon officieel ingehuldigd worden door prinses Astrid. Zaterdag opent het salon voor het grote publiek. Alle op de Belgische markt actieve autoconstructeurs tekenen present. Deze editie gaat het – zoals traditioneel in de onpare jaren – om een “klein” autosalon, een salon voor de lichte bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en moto’s. Tijdens het vorige gelijkaardige salon in 2015 werden 434.465 bezoekers geteld, een recordaantal voor een “klein” salon. Organisator Febiac hoopt op opnieuw meer dan 400.000 bezoekers. Febiac zorgde voor een nieuw indeling van het salon, dat gespreid wordt over tien van de twaalf Heizelpaleizen. In paleis 1 van Brussels Expo vindt van vrijdag 13 tot maandag 16 januari de vakbeurs Truck & Transport plaats, en van donderdag 19 (gala-avond) tot zondag 22 januari de thematentoonstelling Dream Cars. Paleis 3 is voorbehouden voor koetswerkbouwers en ombouwers van bedrijfsvoertuigen, en in paleis 8 en de patio worden de gemotoriseerde tweewielers getoond.

Voor de autoconstructeurs zijn de paleizen 4, 5, 6, 7, 9 en 11 gereserveerd, goed voor zowat 45.000 vierkante meter. Paleis 12 ten slotte wordt opnieuw gebruikt als evenementenlocatie. In totaal zijn er dertien wereldpremières aangekondigd, zes Europese premières en 136 Belgische premières. Op het salon zullen in wereldpremière ook elektrische voertuigen van Belgische makelijk te zien zijn, met name drie versies van de E-Car 333 en de Addax MT10, een kleine elektrisch vrachtvoertuig.

Tickets voor het autosalon kosten 15 euro aan de kassa en 13,25 euro bij onlineaankoop. Meer informatie op www.autosalon.be.

bron: Belga