Zo maak je je kleerkast klaar voor het nieuwe jaar

Een nieuw jaar, een nieuwe trend. En dus ging Metro op zoek naar wat 2017 voor ons in petto heeft op modevlak. Als het van modeblogster en model Lima Ché afhangt, dragen we straks allemaal tutu's, netkousen en maxi-oorbellen.
door
Mare
Leestijd 2 min.

Lima's Wardrobe is de blog, of liever het dagboek, van Lima Ché. Het Belgische model deelt er haar outfits, nieuwe aankopen en alles wat haar inspireert. De winter, die gaat volgens haar gewoon verder zoals eind vorig jaar. De zomer, die heeft wel enkele verrassingen in petto.

Wintertrends

Wat Lima Ché betreft, is de cape deze winter heel trendy. Dit mouwloze kledingstuk draag je over je schouders en is een beetje anders dan een mantel. Het staat garant voor een tikkeltje meer luxe, klasse en stijl.

Op het vlak van motiefjes maken bloemenprints een sterke comeback. Een stijl die bohemien en hippie chic schreeuwt. Lima raadt aan om deze winter lange jurken te dragen met nepbont erboven. Doe daar nog eens kousen en bottines bij, en je valt gegarandeerd op!

En dames, deze winter is ook latex hot! Of het nu een rok of een broek met ritssluitingen is, latex staat altijd garant voor stijl. Combineer het met een oversized trui en je ziet er top uit!

Oversized is trouwens nog altijd in de mode. Niet twijfelen dus, om je pull wat ruimer te dragen. Het geeft je een opvallende, stylish look. Lima koopt haar truien trouwens altijd een of zelfs twee maten te groot.

Een must have in elke kleerkast is een mooie, lange camel coat. Volgens Lima komt die elk jaar terug. Je kan er onmogelijk iets fout mee doen, de kleur past bij alles. “Wat je er ook onder draagt, een camel coat is altijd stijlvol”, benadrukt ze.

Op schoenenvlak zijn knielaarzen deze winter een absoluut succes. “Van zodra je knielaarzen aantrekt, gaat de rest van je outfit automatisch naar een andere level. Het is sexy.” Maar let wel op hoe je ze draagt. “Met een kleedje zonder decolleté wordt het classy én sexy.”

Een andere trend waar we deze winter niet omheen kunnen, is velvet. Schoenen, handtas, jas… Alles kan in velours. “Ik ben er dol op!”

Kortom, een van dé perfecte winteroutfits voor Lima is dus een oversized trui, een lange jas en een dikke sjaal, een minirokje in kunstleer, netkousen en bottines of baskets. Top!

Lente- en zomermode

Komende zomer blijft metallic (metallic roze, metallic zilver…) - dat enkele maanden geleden zijn grote comeback maakte - in de mode, voorspelt Lima. En ook luipaardprint blijft nog een jaartje langer trendy, net als amandelkleur. In plaats van een zwart jasje kies je trouwens beter voor lichtblauw of lila. En eens te meer is kaki weer erg in deze zomer. “Een kleur die heel makkelijk te dragen is. Ze past bij elk seizoen”, zegt Lima. Tot slot zijn ook goudkleur en pailletjes een must.

Op het vlak van motieven doen ruitjes en bloemen het komende zomer erg goed.

Netkousen zijn heel stylish en volgens Lima het accessoire bij uitstek dat elke vrouw in haar garderobe moet hebben.

Nog een zomertrend: tutu-geïnspireerde tenues. Vooral hemden, maar ook kleedjes die uitlopen naar de onderkant. Een beetje zoals Carrie Bradshaw in de generiek van Sex and the City.

Wat accessoires betreft: hoe groter de oorbellen, hoe beter. Ze moeten vooral indruk maken. Vergeet ook geen grote riem op je mantel, om op-en-top modieus te zijn.

Nog een laatste tip van Lima: Om sexy en classy te zijn, mag je nooit boven- én onderkant tegelijk blootgeven. Draag dus ofwel een decolleté, ofwel een minirokje. Een gewaarschuwde fashionista…

Maïté Hamouci