Review: game ‘Alors on danse’

Na een bescheiden poging ons te laten kwelen in Just Sing, keert de serie Just Dance terug naar wat ze het beste doet: ons in beweging brengen.

Voor deze editie 2017 hanteert Ubisoft letterlijk het motto ‘Never change a winning team’. Just Dance is dan ook al enkele jaren nauwelijks geëvolueerd. Je imiteert met andere woorden nog altijd de danspasjes op het scherm. In je eentje is dat een leuke en efficiënte manier om wat te sporten voor je tv. En samen met vrienden is de fun pas echt verzekerd. Sinds vorig jaar heb je zelfs geen camera of bewegingsdetector meer nodig, maar kan je gewoon je smartphone gebruiken (een roze tutu is optioneel).

Ook op visueel vlak lijkt deze nieuwe aflevering sterk op de vorige. De enige verschillen vind je eigenlijk in de lijst met songs. Op het programma staan 41 nieuwe liedjes, van hedendaagse hits van Major Lazer en The Weeknd tot golden oldies zoals ‘What is Love’ en ‘I Love Rock’N’Roll’ en knotsgekke nummers als ‘Dragostea Din Tei’ van O-Zone.

Maar Just Dance 2017 heeft ook enkele leuke verrassingen in petto. Zoals de nieuwe modus ‘Just Dance Machine’, waarin je ontvoerd wordt door een alien en gedurende twee minuten dansstijlen van over de hele wereld moet aaneenrijgen. Tot slot krijg je bij aankoop van de game ook drie maanden gratis toegang tot Just Dance Unlimited, een catalogus met meer dan 200 extra nummers uit de vorige episodes.

Ondanks het gebrek aan vernieuwing is Just Dance 2017 nog altijd even efficiënt en blijft het dé referentie op het vlak van ritmespelletjes. Alors, on danse?

(tw)

RECENSIEOVERZICHT
Metro-score