Minnie Daels: “Wanneer ik een tattoo laat zetten, kijk ik even hard uit naar de pijn als naar het resultaat”

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan Minnie Daels, een 25-jarige make-up artiest.ZICHT
Als make-up artiest moet je heel goede ogen hebben. Op een filmset is het mijn taak om op het monitorscherm te zien waar ik moet retoucheren zodat elk beeld er consequent hetzelfde uitziet. In mijn vrije tijd leef ik mij uit met valse wonden in latex, die ik later kan gebruiken tijdens een film- of theaterproductie. Special effects zijn mijn dada omdat ik daarin de meeste creatieve vrijheid vind.

GEHOOR
Ik kan heel goed luisteren naar andere mensen. Dat is ook deel van mijn halftijdse job in de Monk in Brussel. Klanten die overdag op café zitten, hebben vaak nood aan een praatje. Vrienden komen snel met hun problemen naar mij, al weten ze dat ik altijd eerlijk en kordaat zal zijn in mijn advies. Maar wederzijds vertrouwen vind ik het belangrijkst: hun geheimen zal ik nooit doorvertellen.

SMAAK
Er zijn niet veel keukens die mij niet kunnen bekoren. Vroeger spaarden mijn ouders een heel jaar om tijdens de zomervakantie een verre reis te maken. Zo ben ik in verschillende Afrikaanse landen geweest, maar mijn lievelingsgerecht is Poulet Yassa uit Senegal. Dat gerecht heb ik leren kennen in een klein restaurant waar iedereen met zijn handen at rond een grote schotel met kip in ajuinsaus.

TAST
Telkens als ik een tattoo laat zetten, kijk ik even hard uit naar de pijn als naar het resultaat. Ik kies vaak een zichtbare plaats zodat ik kan zien hoe de tekening evolueert van de stencil die wordt geplakt tot de lijnen, schaduwen en kleuren die worden aangebracht. Mijn verzameling tattoos zijn eigenlijk mijn persoonlijke tijdslijn: stuk voor stuk symboliseren ze een hommage aan een gebeurtenis, een land of een vriend.

REUK
De geur van sigaretten is onlosmakelijk met mij verbonden. Ik zou heel graag stoppen met roken, maar het is een hardnekkige verslaving. Zowel in de horeca als op filmsets betekent roken ook een moment van rust in de drukte, dus is het moeilijk om de verslaving te verslaan. Bovendien zit het in de familie.

ZESDE ZINTUIG
Mijn meest positieve eigenschap is mijn medeleven. Ik word door mijn vrienden vaak ‘ons moe’ genoemd omdat ik strikt ben in bepaalde dingen, of zodanig het beste wil voor anderen dat ik soms een beetje zaag. Op feestjes of festivals ben ik de persoon die meegaat naar de ziekenboeg of op de zakken let. Toevallig of niet is MUM de afkorting van mijn artiestennaam ‘Make Up Minnie’, dus heb ik er mijn logo van gemaakt.

Tekst en foto Charlotte De Cort