Wegen en Verkeer waarschuwt voor moeizame ochtendspits

Wegen en Verkeer waarschuwt voor moeizame ochtendspits

Door mogelijke winterse buien in combinatie met negatieve temperaturen in het centrum en oosten van het land komende nacht, is er kans op gladde wegen. Ook tijdens de ochtend bestaat morgen de kans op winterse neerslag waardoor de ochtendspits moeilijk kan verlopen, zo waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer vanavond. De strooidiensten zullen de toestand op de weg opvolgen en zullen strooien wanneer mogelijk, maar het zal niet evident zijn om de wegen sneeuw- en ijsvrij te houden deze nacht en morgenochtend, klinkt het. Er wordt immers overvloedige regen voorspeld in de loop van de nacht, gevolgd door buien van sneeuw en smeltende sneeuw. Die neerslag zal het eventueel preventief gestrooide zout wegspoelen.

Ook morgenochtend vroeg trekt de buienlijn over Vlaanderen. Tijdens de ochtendspits is het niet evident om te strooien, dus het kan morgenochtend gevaarlijk glad zijn, met mogelijk extra fileleed tot gevolg.

Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt automobilisten om eventuele verplaatsingen vrijdag uit te stellen tot na de ochtendspits. “Wie toch de baan op moet, vragen we zijn rijstijl aan te passen aan de toestand van de weg.”

Het Agentschap Wegen en Verkeer gebruikte deze winter al 20.880 ton zout op de Vlaamse gewest- en autosnelwegen om de gladheid te bestrijden.

bron: Belga