Dit weekend derde “weekend zonder alcohol achter het stuur”

Dit weekend derde "weekend zonder alcohol achter het stuur"

De federale politie en de lokale politie organiseren op vrijdag 13 januari 2017 vanaf 18 uur, tot maandag 16 januari 2017 om 6 uur het derde “weekend zonder alcohol achter het stuur”. Zestig uur lang zullen ze in het hele land controleren op rijden onder invloed, zowel op de autosnelwegen als op de gewest- en gemeentewegen. De ongevallenstatistieken bewijzen dat bepaalde bestuurders nog steeds veel te tolerant zijn ten opzichte van rijden en drinken, zegt de federale politie vandaag in een persbericht. Ieder jaar zijn er meer dan 5.400 letselongevallen waarbij ten minste één weggebruiker onder invloed was van alcohol, ofwel 12 procent van het totale aantal ongevallen. Dat betekent dat in België één letselongeval op de acht te wijten is aan alcohol.

Door de controleacties aan te kondigen, hopen de politiediensten dat de weggebruikers op zoek zullen gaan naar alternatieven om niet dronken achter het stuur te kruipen. Met dit weekend willen ze bijdragen tot een echte gedragswijziging bij de weggebruikers, en algemener tot een daling van het aantal ongevallen en dus van het aantal slachtoffers op onze wegen.

Het derde “weekend zonder alcohol achter het stuur” is een initiatief van de federale wegpolitie, in samenwerking met 144 lokale politiezones, het BIVV en de gewesten.

bron: Belga