WTA Hobart – Elise Mertens tegen Kiki Bertens in kwartfinales

WTA Hobart - Elise Mertens tegen Kiki Bertens in kwartfinales

Elise Mertens (WTA 127) neemt het in de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Australische Hobart (hard/250.000 dollar) op tegen het Nederlandse topreekshoofd Kiki Bertens (WTA 22). De 25-jarige Bertens haalde het in de tweede ronde in twee sets van de Kazachse Galina Voskoboeva (WTA 310): 6-1 en 6-4. Mertens plaatste zich eerder al voor de kwartfinales. De 21-jarige Leuvense profiteerde in de tweede ronde van de opgave van haar Amerikaanse opponente Sachia Vickery (WTA 135), die er al na amper vijf minuten de brui aan gaf. Vickery leidde op dat moment met 1-0. Voor Mertens en Bertens wordt het de eerste confrontatie op een WTA-toernooi.

Voor Mertens was het al de vijfde zege in Hobart. Eerder overleefde ze drie kwalificatieronden, maandag nam ze in ronde één op de hoofdtabel in twee sets de maat van de als zevende geplaatste Française Kristina Mladenovic (WTA 45). Dinsdag stond ze al voor de tweede keer in enkele dagen tijd tegenover Vickery, want die was na een nederlaag tegen Mertens (6-4 en 6-2) in de derde en laatste kwalificatieronde als lucky loser opgevist uit de kwalificaties.

Kirsten Flipkens (WTA 73) sneuvelde in de tweede ronde tegen het Roemeense derde reekshoofd Monica Niculescu (WTA 40). Normaal gezien had de Kempense samen met de Italiaanse Sara Errani ook nog in actie moeten komen in de kwartfinales voor het dubbelspel, maar ze gaven forfait voor hun partij tegen de Luxemburgse Mandy Minella en de Letse Anastasija Sevastova.

bron: Belga