Weerbericht – Zwaarbewolkt met later regen

Woensdagochtend is het zwaarbewolkt, maar nog grotendeels droog in het binnenland. In de loop van de voormiddag breidt een regenzone zich geleidelijk uit van west naar oost. Na de middag wordt het vanaf de kust droger met enkele opklaringen in het westen en het centrum. De maxima liggen tussen 8 en 10 graden in Laag-België en tussen 4 en 7 graden in de Ardennen, zo meldt het KMI. Na de doortocht van de regenzone ruimt de wind naar westnoordwest en wakkert aan naar vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan zee. Rukwinden van 60 tot 70 km/uur. ’s Avonds en ’s nachts verlaat de regen het zuidoosten van het land en wordt het op de meeste plaatsen droog met opklaringen.
Donderdag wordt het zwaarbewolkt. Vanaf de Franse grens gaat het eerst licht en later matig regenen. ’s Avonds blijft het ten zuiden van Samber en Maas sneeuwen. In de andere streken wordt het wisselend bewolkt en gaat de regen over in buien van smeltende sneeuw en later soms sneeuw.
Vrijdag wordt het zwaarbewolkt met sneeuwbuien, die later in Vlaanderen overgaan in buien van regen of smeltende sneeuw. Deze buien kunnen af en toe hevig zijn.

bron: Belga