Rechtbank Brussel – Gentenaar riskeert jaar cel voor slagen aan nieuwe partner van ex-vrouw

Het parket Halle-Vilvoorde heeft woensdag 1 jaar cel gevorderd tegen een Gentse Tunesiër die in november 2015 de nieuwe woonst van zijn ex-vrouw in Dilbeek was binnengedrongen en daar haar zowel de vrouw als haar nieuwe partner in elkaar had geslagen. Volgens de man wou hij alleen op bezoek komen om de verjaardag van zijn zoontje te vieren en had hij het koppel enkel geduwd. Het vonnis valt op 25 januari. Zowel de burgerlijke partij als het openbaar ministerie hingen woensdag een schrikwekkend beeld op van de Gentenaar. Zo zou die zijn vrouw op straat verstoten hebben omdat hij dacht dat ze hem bedrogen had.
“Hij dacht dat het huwelijk daarmee voorbij was, maar uiteindelijk was er toch een echtscheidingsvonnis van de rechtbank nodig”, stelde de burgerlijke partij ironisch. “Dat weerhield er mijnheer niet van om bij zijn ex-vrouw binnen te dringen omdat hij beledigd was dat ze een nieuwe partner had, en daar die man te lijf te gaan met het metalen frame van een bijzettafeltje. Ook mevrouw deelde in de klappen en het was enkel dankzij de tussenkomst van een toevallig passerende politiepatrouille dat er geen doden vielen.”
Volgens het parket waren er ook al tijdens het huwelijk klappen gevallen en was de vrouw Gent ontvlucht uit angst voor haar ex-man. Het openbaar ministerie eiste één jaar cel tegen de Gentse Tunesiër. Die hield voor dat de feiten zwaar overdreven werden. Hij zou alleen zijn zoontje willen opzoeken hebben voor diens verjaardag en het zou enkel tot wat trek- en duwwerk gekomen zijn.

bron: Belga