Limburgse gouverneur stelt boek “Limburg 1995-2015” voor

Limburgse gouverneur stelt boek "Limburg 1995-2015" voor

De Limburgse gouverneur Herman Reynders heeft het boek “Limburg 1995 – 2015: 95 tendensen en 15 toekomstvisies” voorgesteld in het provinciehuis in Hasselt. “Limburg 1995 – 2015” is het derde boek in een serie. De twee vorige boeken, “Limburg 1950 – 1975” en “Limburg 1975 – 1995” blikten terug op die respectievelijke periodes in de provincie. Maar de voorbije twintig jaar, waar het nieuwste boek dusop terugblikt, waren volgens gouverneur Herman Reynders heel intense jaren. “De periode werd gekenmerkt door verandering en transitie”, zei gouverneur Reynders. “Zo was de sluiting van de mijnen nog niet ver achter ons, maar sloot ook de fabriek van Philips de deuren en nog niet zo lang geleden deed ook Ford Genk de boeken toe.”

Naast die ongunstige omstandigheden van de voorbije twintig jaar, kijkt het boek ook terug op de voorspoedige gebeurtenissen tussen 1995 en 2015. “Als je bekijkt hoe we het nu doen op het vlak van onder meer toerisme, economie, duurzaamheid, natuur en diversiteit, dan kan je stellen dat Limburg de sluiting van de mijnen op een fantastische manier heeft verteerd”, zei gouverneur Reynders. “We hebben het calimerogevoel van ons afgegooid en zijn erin geslaagd om van Limburg een topregio te maken.”

Naast een terugblik, zijn er in het boek ook toekomstvisies te vinden van vijftien gastauteurs. Die bogen zich over de tendenzen en veranderingsprocessen, elk vanuit zijn of haar eigen vakgebied en persoonlijke visie. Daarmee willen de auteurs de lezers aansporen om mee te denken en werken aan de toekomst van de provincie.

Het boek telt 420 pagina’s en is te koop in de Limburgse filialen van Standaard Boekhandel voor 40 euro.

bron: Belga