Wolfsburg houdt op training minuut stilte voor betreurde Junior Malanda

Wolfsburg houdt op training minuut stilte voor betreurde Junior Malanda

De voetballers van de Duitse eersteklasser Wolfsburg hebben dinsdagvoormiddag voor de start van hun training op de oefenstage in het Spaanse La Manga Junior Malanda herdacht, zo maakte de club op Twitter bekend. De spelers vormden een kring op het oefenveld, waarna er een minuut stilte werd gehouden. “Voor altijd in onze harten. Rust in vrede, Junior”, schreef de club van doelman Koen Casteels als eerbetoon op Twitter.

Junior Malanda kwam exact twee jaar geleden om het leven bij een auto-ongeluk in Duitsland, waarbij zijn vriend en voormalig Anderlecht-speler Anthony D’Alberto aan het stuur zat. De voetballers waren in januari 2015 van België op weg naar de luchthaven in Braunschweig. Van daar zou Malanda met zijn ploeg VfL Wolfsburg naar een trainingskamp in Zuid-Afrika vliegen. Het voetbaltalent had eigenlijk een vlucht van Brussel naar Hannover gemist. Daarom vroeg hij zijn vriend D’Alberto om hem met de auto naar Nedersaksen te brengen. Op de A2 nabij Porta Westfalica raakte de VW Touareg van de weg en belandde de wagen tegen een boom. De aanvoerder van de Belgische beloften had achterin het voertuig plaatsgenomen en droeg geen veiligheidsgordel. Hij werd uit de wagen geslingerd en was op slag dood.

Het overlijden van de beloftevolle verdedigende middenvelder stuurde destijds een schokgolf doorheen de Belgische voetbalwereld. Op Twitter herdachten dan ook heel wat Belgische voetballers en clubs het overlijden van Malanda. “Jij zal altijd in onze purperen harten zitten”, klonk het bij zijn jeugdclub RSC Anderlecht. “We zullen hem blijven herinneren”, schreef Kevin De Bruyne, destijds zijn ploegmaat bij Wolfsburg.

bron: Belga