Vorig jaar tien keer alarm voor vliegtuig in moeilijkheden op Brussels Airport

Vorig jaar tien keer alarm voor vliegtuig in moeilijkheden op Brussels Airport

Vorig jaar is op Brussels Airport tien keer de procedure “crash alarm” geactiveerd, voor vliegtuigen in nood in het Belgische luchtruim bij het naderen van de nationale luchthaven. Het gaat zowel over vracht- als over passagiersvliegtuigen. Dat blijkt uit de gegevens van de Brusselse Hoofdstedelijke Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp (DBDMH). In de tien gevallen kon het toestel zonder grote problemen landen, nadat de bemanning van de toestellen een eventuele noodlanding had aangekondigd. De incidenten betroffen pannes of vermoedelijke problemen met motoren, landingsgestellen en dergelijke.
In mei en juli waren er telkens 3 meldingen, in februari 2 en in maart en juni telkens 1. Opmerkelijk is wel dat er na de maand juli tot het einde van het jaar 2016 geen enkele keer meer een beroep is gedaan op de alarmprocedure.
In 2015 waren er nog 17 alarmprocedures, in 2014 waren er 13. Gezien over een lange termijn is er een grote daling, want in 2007 werden er nog 36 “crash alarms” opgetekend.

bron: Belga