The Best FIFA Football Awards – Nieuw-Zeelandse kapitein vindt Kevin De Bruyne beste speler van de wereld

The Best FIFA Football Awards - Nieuw-Zeelandse kapitein vindt Kevin De Bruyne beste speler van de wereld

Met 0,46 procent van de stemmen eindigde Kevin De Bruyne op de twintigste plaats, op 23 genomineerden, in het FIFA Best Player referendum. De bondscoaches en kapiteins van de nationale elftallen en één journalist per land mochten hun stem uitbrengen. De Rode Duivel kreeg punten van vier bondscoaches, twee kapiteins en twee journalisten. Chris Wood, aanvoerder van Nieuw-Zeeland, vindt De Bruyne zelfs de beste speler van de wereld en plaatste de aanvallende middenvelder van Manchester City helemaal bovenaan zijn lijstje. De coaches van Jordanië en Montserrat en een Turkse journalist zetten De Bruyne op twee, de coaches van Syrië en Mozambique, de kapitein van Peru en een journalist van Grenada op drie.
De Bruyne kreeg dus geen steun uit eigen land. Bondscoach Roberto Martinez koos voor Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Neymar, kapitein Eden Hazard voor Ronaldo, Messi en Antoine Griezmann en dat was ook de stem van de Belgische media.
Topfavorieten Ronaldo en Messi mochten overigens ook zelf stemmen. Zij hadden geen punten voor elkaar over. Beide kapiteins dachten alleen aan clubgenoten. Ronaldo vulde de namen van Gareth Bale, Luka Modric en Sergio Ramos in, Messi die van Luis Suarez, Neymar en Andrés Iniesta.

.

bron: Belga