Eredivisie – Real Madrid leent Noors toptalent Martin Odegaard aan Heerenveen uit

Eredivisie - Real Madrid leent Noors toptalent Martin Odegaard aan Heerenveen uit

SC Heerenveen is erin geslaagd het Noorse toptalent Martin Odegaard naar het Abe Lenstrastadion te halen. De 18-jarige aanvallende middenvelder komt op huurbasis over van Real Madrid. De Friese club, vierde in de Nederlandse Eredivisie, bevestigde maandag de komst van Odegaard. Odgaard werd door veel clubs begeerd. Ook Ajax wilde de aanvallende middenvelder, die in mei 2015 als zestienjarige zijn debuut maakte in de hoofdmacht van Real Madrid. Heerenveen maakte geen details over de transfer bekend, maar Spaanse media berichtten dat Odegaard voor anderhalf jaar wordt gehuurd. Heerenveen presenteert zijn aanwinst, die ook al Noors international is, dinsdag.
Real Madrid won twee jaar geleden de strijd om het toptalent, dat toen nog uitkwam voor de bescheiden Noorse club Strömsgodset IF. Zo’n beetje alle topclubs in Europa dongen naar de gunsten van Odegaard, die in oktober 2014 als jongste voetballer ooit meespeelde in een EK-kwalificatieduel. Odegaard was 15 jaar en 300 dagen toen hij in het duel tussen Noorwegen en Bulgarije in de 64e minuut in het veld kwam.
Van een doorbraak in de hoofdmacht van coach Zinedine Zidane is het nog niet gekomen. Hij was meestal actief in het tweede team. Odegaard stond eind november wel in de basis van Real in de bekerwedstrijd tegen Leonesa.

.

bron: Belga