Spotify biedt Obama de kans om president te blijven

AFP / S. Loeb

Nog tien dagen en Barack Obama is president af. De politicus moet dan op zoek naar een nieuwe dagtaak. Als het van Spotify afhangt blijft Obama gewoon president.

Het presidentspostje dat Spotify aanbiedt is jammer genoeg niet dat van de Verenigde Staten, wel om de muzieklijsten te beheren. Als ‘President of Playlists’ zou Obama instaan voor de diverse lijsten die het muziekplatform en voor het team dat ze beheert. Analyses en dagelijkse briefings zijn natuurlijk ook noodzakelijk.

De vereisten die Spotify stelt zijn behoorlijk strikt. Zo vraagt het Zweedse bedrijf dat de kandidaat minstens acht jaar ervaring heeft als staatshoofd en een fantastische redenaar is. Goede relaties met artiesten, zoals Kendrick Lamar die optreedt op je verjaardagsfeestje, en een Nobelprijs voor de Vrede zijn pluspunten.

Het profiel is natuurlijk op het lijf geschreven voor president Obama. Bovendien heeft hij ook nog eens ervaring met afspeellijsten op Spotify. Zo deelde hij deze zomer nog zijn hits voor hete dagen en zwoele avonden.

Maar zelfs wanneer je niet voldoet aan de voorwaarden, vraagt het Zweeds bedrijf om te solliciteren. Een slimme stunt dus om zijn vacatures in de kijker te zetten, maar eentje die van goudwaarde kan zijn als Obama erop ingaat.