Diefstal van afstandsbediening levert 22 jaar celstraf op

Een 35-jarige Amerikaan is veroordeeld tot een celstraf van 22 jaar. Zijn misdaad? De diefstal van een afstandsbediening voor een televisie. 

Eric Bramwell ging in augustus 2015 met een afstandsbediening aan de haal. Tijdens de misdaad liet hij een handschoen achter. Volgens Chicago Tribune onderzocht de politie het kledingstuk en troffen ze DNA aan die ook aanwezig was in hun databank van criminelen. Zo kwamen agenten Bramwell opnieuw op het spoor en konden ze hem inrekenen.

De dief had al een stevig strafblad, met meerdere gelijkaardige diefstallen van televisietoestellen, steeds in dezelfde buurt. “De illegale activiteiten en zijn criminele geschiedenis wreken zich nu bij meneer Bramwell. Wat hij ook gestolen heeft, de beklaagde haalt duidelijk zijn neus op voor de wet”, aldus de openbare aanklager.

Vanwege zijn strafblad kon Bramwell veroordeeld worden tot een maximumstraf van 30 jaar achter de tralies. De rechter was ‘mild’ en gaf hem een celstraf van 22 jaar. Eind vorig jaar kreeg de dief al zes maanden cel voor gevloek in de rechtszaal.