Vanden Borre gooit de handdoek

AFP / P. Guyot

De dagen van Anthony Vanden Borre als prof lijken geteld. Het enfant terrible van het Belgische voetbal is sinds kerstmis niet meer opgedaagd bij zijn club Montpellier.

Volgens de Franstalige krant La Dernière Heure komt dat omdat Vanden Borre beslist heeft om een punt te zetten achter zijn carrière als prof. Hoewel de rechtsachter nog altijd maar 29 is, zou hij het voetballersbestaan mentaal en fysiek niet meer kunnen opbrengen.Bij Montpellier, dat hem sinds afgelopen zomer huurde van Anderlecht, is Vanden Borre sinds de eindejaarsperiode niet meer komen opdagen.

Een officiële aankondiging is er voorlopig nog niet, al zou die er in de loop van de week komen. Bij Anderlecht waren ze gisteren nog niet op de hoogte, maar in het Astridpark kijken ze ondertussen nergens meer van op als het om Vanden Borre gaat.

Als kind van de club maakte de 29-voudige Rode Duivel op zijn zestiende al zijn debuut in de hoofdmacht van paars-wit, in dezelfde periode als Vincent Kompany. Vanden Borre stond meteen bekend als een groot talent, al kon hij de verwachtingen nooit inlossen.

Na omzwervingen in Italië en Engeland haalde Racing Genk hem in 2011 terug naar België. Toen zijn contract bij de Limburgers afliep, zat hij een tijdlang zonder club. Anderlecht gaf de ‘verloren zoon’ een kans om zijn carrière te herlanceren, wat aanvankelijk ook lukte.

Vanden Borre werd opnieuw international, kreeg een riant contract, ging zelfs mee naar het WK in Brazilië, maar gooide uiteindelijk zijn eigen ruiten in door in een ophefmakend interview loeihard uit te halen naar zijn ploegmaats en toenmalige trainer Besnik Hasi.

Afgelopen zomer bood Montpellier een uitweg. De Franse eersteklasser huurde hem van Anderlecht. In de heenronde kwam onze landgenoot tien keer in actie voor zijn nieuwe club, maar een elfde wedstrijd zal er dus niet meer volgen