Zet jij je in voor de maatschappij ?

Nathalie Bekx is CEO van Go2learn vzw, een organisatie die studenten de kans geeft om een maatschappelijke stage te lopen. In België, maar ook ver daarbuiten.

Wat doet Go2learn vzw?

Nathalie Bekx

“Go2learn wil laatstejaarsstudenten of pas afgestudeerden aan een stage helpen in een sociale, culturele of ecologische organisatie. Samen met onze partners Time4Society vzw en Joker zoeken we stageplaatsen van één tot zes maanden in België, maar ook in Europa en China. We hopen binnenkort studenten naar alle hoeken van de wereld te kunnen sturen.”

 

 

Wat win je bij een maatschappelijke stage?

“Naast een overweldigende (buitenlandse) ervaring doe je vaardigheden op die je niet op de schoolbanken leert. Sociaal engagement is een belangrijke factor eens je op zoek bent naar werk. Bovendien doe je de vzw of het bedrijf waar je stage loopt een enorm plezier. Jij kan echt het verschil maken. Met een maatschappelijke stage draag je trouwens bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.”

Hoe ondersteunt Go2learn jou?

“Go2learn vindt een stageplaats op jouw maat en volgens jouw interesse. Wij helpen je met alles tot in de puntjes voor te bereiden, van de reisverzekering tot opvang en een mentor ter plaatse. Na afloop bespreken we je stageperiode uitgebreid en ontvang je een officieel getuigschrift.”

Go2learn is een initiatief van Joker, Time4Society vzw, Trendhuis en viaViaTourismAcademy vzw. Meer info via [email protected] of www.go2learn.be.


Dit artikel werd u aangeboden door Metro-partner Go2Learn.