4 pluspunten van een carrière

Je bent bijna afgestudeerd en staat voor een moeilijke keuze: nog een jaar studeren of al gaan werken? Als student kies je zelf of je naar de les gaat of lekker lang uitslaapt na een nachtje uitgaan. Maar gaan werken heeft ook zijn charme.

Je bent vrij in het weekend.

Oké, tijdens weekdagen zal je druk bezet zijn, maar je geniet des te meer van het weekend. Je kan uitslapen, gaan brunchen, sporten of een weekend naar zee trekken. Nu zit je als student met je neus tussen de boeken indien je tijdens de week niet genoeg gestudeerd hebt. En geef toe, dat gebeurt zelden tot nooit.

De kerstperiode spendeer je niet tussen de boeken.

Als je beslist om te gaan werken, weet je het weer: kerst is de gezelligste tijd van het jaar. Laatavondshoppen, kerstmarkten bezoeken en niet op je klok kijken op Kerstmis, het was al van je middelbare schoolperiode geleden dat het nog kon. Dus laat volgend jaar die boeken en examens links liggen en leef je uit in een sneeuwballengevecht!

Je hebt financiële vrijheid.

Sparen is belangrijk, maar als je werkt is er ruimte om jezelf te verwennen, of het nu met een tablet, een citytrip of een nieuwe garderobe is. Bovendien kan je eindelijk op je eigen benen staan. Zeg je kot of ouderlijk huis vaarwel en ga samenwonen met vrienden in jullie eigen appartement. Hoor ik daar housewarming?

Je collega’s worden nieuwe vrienden.

Een nieuwe carrière betekent een nieuwe vriendenkring. Met je collega’s spendeer je een groot deel van je tijd, en dat schept een band. Jullie vieren samen successen, maar ze helpen jou evengoed als het wat minder gaat. De bekende leuze geldt ook hier: beter een goede collega dan een verre vriend!


Foto: Pixabay