Ook Kirsten Flipkens naar tweede ronde van WTA Hobart

Ook Kirsten Flipkens naar tweede ronde van WTA Hobart

Na Elise Mertens (WTA 124) heeft ook Kirsten Flipkens (WTA 64) zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-tennistoernooi van het Australische Hobart (hard/250.000 dollar). De 30-jarige Flipper rekende vandaag in haar eersterondepartij in twee sets af met de pas 17-jarige Australische Jaimee Fourlis (WTA 423), die een wildcard gekregen had voor de hoofdtabel. Het werd 7-6 (12/10) en 6-4 na een spannend duel, de partij duurde 1 uur en 53 minuten. In ronde twee krijgt Flipkens de als derde geplaatste de Roemeense Monica Niculescu (WTA 38) tegenover zich, in de onderlinge confrontaties leidt de Kempense met 3-2.

Eerder op de dag zorgde Elise Mertens voor een stunt. De 21-jarige Leuvense overleefde afgelopen weekend eerst al drie kwalificatieronden en kegelde vandaag in de eerste ronde op de hoofdtabel meteen het zevende reekshoofd uit het toernooi. Mertens haalde het na 55 minuten met sprekende 6-1 en 6-2 cijfers van de Française Kristina Mladenovic (WTA 42). Die had zich zaterdag samen met Richard Gasquet in Perth nog tot eindlaureate op de Hopman Cup gekroond, het officieuze WK voor gemengde landenteams.

“Dit was een ongelooflijke overwinning”, reageerde Mertens achteraf. “Het was pas haar eerste wedstrijd hier, terwijl ik er al vier speelde en misschien wat voordeel had omdat ik de court wat beter ken, maar ze is een geweldige speelster en ze won pas nog de Hopman Cup”, aldus Mertens, die nooit eerder een zo hoog geklasseerde speelster kon verslaan. “Ik ben echt blij met mijn vormpeil. Ik ben al een heel toernooi in goede doen, hopelijk kan ik morgen ook zo spelen.”

In ronde twee botst Mertens opnieuw op de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA 136), die als lucky loser uit de kwalificaties was gekomen en in ronde één de Braziliaanse Teliana Pereira had geklopt. In de derde en laatste ronde van de kwalificaties had Mertens Vickery nog een 6-4, 6-2 nederlaag aangesmeerd.

bron: Belga