Hilde Crevits en Hans Bourlon starten nieuwe editie ‘Ondernemers voor de klas’

Hilde Crevits en Hans Bourlon starten nieuwe editie 'Ondernemers voor de klas'

Vlaams Onderwijsminister Hilde Crevits en Hans Bourlon, CEO van Studio 100, hebben maandag aan laatstejaars van het Sint-Pieterscollege in Leuven de eerste les verzorgd in het kader van ‘Ondernemers voor de Klas’. Tot 3 maart zullen zo’n 350 ondernemers en bedrijfsleiders 660 gastlessen geven aan studenten uit het secundair en hoger onderwijs. Crevits riep maandag de leerlingen op de nodige durf aan de dag te leggen om nieuwe paden te bewandelen. Ze wees er ook op dat ze momenteel werkt aan een statuut van student-ondernemer, dat vergelijkbaar is met dat van jobstudent. “Wie als student een bedrijfje wil oprichten, ziet zich geconfronteerd met hinderpalen die een jobstudent niet ondervindt, zoals het betalen van sociale bijdragen en vragen of men nog ten laste kan blijven van zijn ouders. Bedoeling is dat beide opties even makkelijk toegankelijk worden”, aldus Crevits.

Hans Bourlon benadrukte op zijn beurt dat de welvaart in de samenleving in de eerste plaats door ondernemers gecreëerd wordt. Wie ondernemer wil worden neemt volgens hem best al op jonge leeftijd initiatieven, samen met anderen. “In mijn geval was mijn ervaring bij de scouts essentieel. Samen een tent opzetten is immers al een hele onderneming op zich”, aldus Bourlon, die er ook op wees dat hij tijdens zijn jeugd in zijn dorp al concerteren organiseerde. “Zoek naar wat jullie boeit, neem initiatieven en leer uit al die ervaringen”.

Met ‘Ondernemers voor de klas’ wil VLAJO (Vlaamse Jonge Ondernemingen) de ondernemerszin bij jongeren aanwakkeren. Tal van grote bedrijfsnamen zullen de volgende weken in Vlaanderen even voor de klas staan, zoals Francis De Nolf (Roularta Media Group), Herman Van de Velde (Van de Velde), Ben Spaas (Spaas Kaarsen), Martine Reynaers (Reynaers Aluminium) en Fons Leroy (VDAB)…

bron: Belga