Golden Globes 2017 – ‘Moonlight’ wint prijs voor beste dramafilm

Golden Globes 2017 - 'Moonlight' wint prijs voor beste dramafilm

De film ‘Moonlight’ heeft op de 74ste editie van de Golden Globes in de nacht van zondag op maandag in Los Angeles de prijs van beste dramafilm gewonnen. De indie-film van regisseur Barry Jenkins, over een Afro-Amerikaanse tienerjongen in Florida, won het van ‘Manchester by the Sea’, ‘Hacksaw Ridge’, ‘Lion’ en ‘Hell or High Water’. ‘Moonlight’ was in zes categorieën genomineerd, maar kreeg hevige concurrentie van ‘de musical ‘La La Land’, die zeven prijzen won.
Casey Affleck kreeg de prijs voor beste drama-acteur voor zijn rol van conciërge in ‘Manchester by the Sea’. De broer van acteur en regisseur Ben Affleck haalde het van Joel Edgerton (‘Loving’), Andrew Garfield (‘Hacksaw Ridge’), Viggo Mortensen (‘Captain
Fantastic’), en Denzel Washington (‘Fences’).
De prijs voor beste drama-actrice ging verrassend naar de Franse Isabelle Huppert, voor haar rol in de thriller ‘Elle’ van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven. Zij speelt in de film een vrouw die na een verkrachting op zoek gaat naar de dader. Huppert versloeg hiermee favoriet Natalie Portman, die in Jackie presidentsvrouw Jackie Kennedy vertolkt.
Eerder won Verhoeven zelf ook het beeldje voor beste buitenlandse film. Ook deze prijs was onverwacht, aangezien de Duitse komedie Toni Erdmann de favoriet was. De bekroningen voor Elle lijken een sneer te zijn naar de Oscars. Veel filmkenners en fans maakten zich heel boos dat Elle, dat ingestuurd was als Franse bijdrage, niet op de shortlist belandde.

bron: Belga