Vermoedelijke overvallers van Kim Kardashian zijn opgepakt

Kim Kardashian
AFP / A. Weiss

De Franse politie heeft zestien mensen opgepakt in de regio rond Parijs. Ze worden verdacht van de brutale overval op Kim Kardashian. 

Begin oktober werd de Amerikaanse realityster overvallen in een Parijse luxehotel. Drie gewapende mannen drongen de hotelkamer binnen door zich voor te doen als politieagenten.

De vrouw van Kanye West raakte niet gewond, maar kreeg wel een pistool op haar gericht en werd opgesloten in de badkamer. De dieven zouden er vandoor gegaan zijn met juwelen ter waarde van 9 miljoen euro.

Het Franse weekblad Le Point schrijft dat de Franse politie rond zes uur vanochtend binnenviel op verschillende plaatsen in de buurt van Parijs en Nice. Nog volgens het tijdschrift vonden de acties plaats in samenwerking met de Belgische politie. De bende zou bestaan uit mogelijke medeplichtigen en directe overvallers.

De agenten kwamen de criminelen op het spoor dankzij DNA-materiaal. Binnenkort zullen de verdachten ondervraagd worden. Het gaat om mensen die bij de Franse politie al langer bekend staan voor gewapende overvallen.