De hoogtepunten van de Golden Globes

AFP / R. Beck

De Golden Globes vieren elk jaar het beste in film en televisie. Ook dit jaar heeft de awardshow ons verblijd met een aantal memorabele momenten. 

1. De speech van Ryan Gosling

Gosling mocht het beeldje voor beste acteur in een musical of komedie in ontvangst nemen. In zijn speech heeft hij zijn dankbaarheid geuit voor zijn vrouw, actrice Eva Mendes. “Terwijl ik aan het zingen en dansen was, piano speelde en een van de mooiste ervaringen ooit had op een filmset, was mijn dame onze dochter aan het opvoeden terwijl ze zwanger was van ons tweede, en probeerde ze haar broer te helpen met zijn strijd tegen kanker.”

 

https://www.youtube.com/watch?v=V9KaXEjs5ss

2. Ryan Reynolds en Andrew Garfield kussen

Ryan Reynolds verloor van Ryan Gosling in de categorie beste acteur in een musical of komedie. Gelukkig vond Reynolds troost in de armen en op de lippen van  mede-acteur Andrew Garfield.

 

https://www.youtube.com/watch?v=TLRVXadZQJA

3. De speech van Meryl Streep

Meryl Streep ontving de Cecil B. DeMille Award voor haar hele filmcarrière. In een prachtige, emotionele speech bracht de actrice hulde aan haar recent overleden vriendin, ‘Star Wars’-actrice Carrie Fisher. Ze riep daarnaast iedereen op om de pers te steunen in de aanloop naar een nieuwe president en ze richtte haar pijlen op Donald Trump voor het promoten van “minachting”. “Minachting zorgt voor meer minachting, geweld zet aan tot geweld”, aldus de actrice. Ze benadrukte dat de genomineerde acteurs allerlei verschillende nationaliteiten en achtergronden hebben. “Als we iedereen buitengooien, zal je alleen nog naar football en mixed martial arts kunnen kijken.”

 

https://www.youtube.com/watch?v=NxyGmyEby40

4. Emma Stone probeert regisseur Damien Chazelle een knuffel te geven

In de categorie ‘hoge herkenbaarheid’ konden we rekenen op Emma Stone. Nadat ‘La La Land’-regisseur Damien Chazelle de Globe gewonnen had voor beste scenario, gaf Ryan Gosling hem een knuffel. Daarna dacht Emma dat het haar beurt was en ze gaf hem een knuffel. De timing was niet super strak, want op dat moment gaf Damien net een kus aan zijn vriendin Olivia Hamilton. Emma reageerde heel schattig en hilarisch, zoals alleen zij kan: “Dat was raar, sorry”.

 

 

Beste quotes van de avond

“Dit zijn de Golden Globes, een van de weinige plaatsen in Amerika waar de populaire stem nog gerespecteerd wordt.” (verwijzend naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen, red.)

– Presentator Jimmy Fallon tijdens zijn openingsmonoloog.

AFP / A. E. Rodriguez

“Dit is niet de eerste keer dat ik verward word met Ryan Reynolds, maar het begint de spuigaten uit te lopen.”

Ryan Gosling, terwijl hij zijn Golden Globe voor beste acteur in een musical of komedie in ontvangst neemt voor zijn rol in ‘La La Land’.

 

“Ik deel deze prijs met elke creatieve persoon die de deur al in zijn gezicht heeft gekregen, metaforisch of fysiek, met acteurs die onderbroken werden tijdens een auditie, met gelijk wie, die soms wil opgeven maar de kracht vindt om te blijven vechten.”

Emma Stone, in haar speech na het winnen van de Golden Globe voor beste actrice in een musical of komedie, voor ‘La La Land’.

AFP / V. Macon

“Neem je gebroken hart, maak er kunst van.”

Meryl Streep beëindigt haar speech met een quote van ‘Star Wars’-actrice Carrie Fisher.

 

“Ze is roze en er staan sterretjes op.”

Emma Stone op de vraag van de populaire tv-presentator Ryan Seacrest om iets over haar Valentino-jurk te vertellen. Een aantal actrices is het al langer beu om oppervlakkige vragen over hun kledij te beantwoorden, terwijl hun mannelijke tegenhangers vaak interessantere vragen krijgen.